Even voorstellen

Hoi, ik ben Laura!

Samen met mijn gezin woon ik op het mooie, pittoreske Marken. In het dagelijks leven werk ik als orthopedagoog-generalist in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Naast dit werk ben ik 'Goud van Marken' gestart.

Hoe het begon

In mijn leven heb ik mooie reizen mogen maken. Altijd geïnteresseerd in de cultuur, waarden en tradities van de plekken die ik heb bezocht. Eenmaal thuis bedacht ik me dat ik niet ver hoef te reizen als het gaat om cultuur. Marken is met haar houten huizen en de klederdracht één en al cultuur, al wist ik dat vroeger niet op waarde te schatten en verandert het snel in deze snelle wereld. Je achtergrond, waar je vandaan komt, speelt een grote rol in hoe je je huidige leven leidt.

In mijn werk als orthopedagoog-generalist gaat het op een andere manier over het individu in de context. Je wordt als individu gevormd door de context waar je in zit. Daar kunnen soms problemen uit voort komen en liggen (bijna) altijd de antwoorden. Uit wat voor gezin je komt, wat de familiebanden zijn, wat je levensgeschiedenis is en wat je als 'erfenis' meekrijgt van vorige generaties speelt allemaal een rol.

Goud van Marken

Mijn zoektocht naar mijn eigen achtergrond en familiebanden heb ik gevat in kunstwerkjes met een gouden randje. Kunstwerkjes die gaan over je eigen familiegeschiedenis waarbij het gouden randje symbool staat voor de gebeurtenissen in je leven.

Ik gebruik traditionele Marker stof welke werd gebruikt in de klederdracht en gebruik bladgoud (echte en imitatie) om de stof te verrijken.

Goud van Marken is een combinatie van creativiteit en systemisch werken gevat in kunstwerkjes met een gouden randje. Even een moment van stil staan, klein kijken en bewustwording.