Handgemaakte producten met een gouden randje en een bijzondere achterliggende betekenis

 

Bijna alle materialen die ik gebruik zijn uniek; traditionele stoffen uit de klederdracht, bladgoud, katoenpapier en de mooiste vintage lijstjes


Goud van Marken

staat voor een combinatie van creativiteit en systemisch werken gevat in kunstwerkjes met een gouden randje

 

In mijn webshop bied ik verschillende producten aan. Allemaal zijn ze handgemaakt en stuk voor stuk uniek. De producten kunnen dus afwijken van de foto's. Ik gebruik traditionele stoffen, welke niet meer nieuw gemaakt worden. Hierdoor kan ik niet garanderen dat ik iets nog een keer kan maken. Ook kan de stof hier en daar wat 'geleefd' zijn.  Ditzelfde geldt overigens voor de lijstjes die ik gebruik. Daarnaast werk ik met rijke materialen zoals handgeschept papier, lontwol en bladgoud.

 

Achtergrondinformatie

Klederdracht werd ingezet als kledingtaal; een manier om te communiceren en je uit te drukken. Mocht je deze betekenisgeving belangrijk vinden in je keuze dan kun je hier rekening mee houden:

  • Rood/witte achtergrond: neutraal of gebruikt bij feestelijkheden
  • Zeer donkere achtergrond: zware rouw
  • Lichtere achtergronden (behalve wit en rood): verschillende gradaties van rouw

 

De stoffen die ik gebruik worden ook wel sits of chinz genoemd. Ze komen oorspronkelijk niet van hier. Vroeger namen de kooplieden van de Verenigde Oost- Indische Compagnie VOC deze katoenen stoffen vanuit het toenmalige Voor- Indië (India) naar Nederland mee. De oorspronkelijke inheemse patronen werden onder het toezicht en in opdracht van de VOC aangepast aan de Europese mode, smaak en afnemers. Verschillende onderdelen van de Nederlandse traditionele klederdracht bestaan uit deze ‘sitsen’; levendige bloempatronen in meekraprood en ten slotte de glanslaag. ‘Sits’ is de Hollandse benaming te vergelijken met de oorspronkelijke Indiase (b.v. Tamil) benaming voor dit soort gebloemde katoenen stoffen, namelijk chit of chitti. De stoffen die ik gebruik verschillen qua oudheid en geleefdheid.

 

Wil je echt iets specifieks, schroom dan niet om mij een berichtje te sturen via e-mail.

Daarnaast is het de moeite om mij te volgen op instagram, daar komen ook producten langs die niet op mijn website te vinden zijn.

"Ik ben zelf altijd op zoek naar cadeautjes die écht leuk om te geven zijn. Liefst van creatieve ondernemers waar kwaliteit boven kwantiteit staat, met een bijzonder verhaal. Je bent hier aan het juiste adres. De stoffen van de klederdracht zijn uniek en tegelijkertijd prachtig en zeggen iets over onze geschiedenis."

Maak jouw eigen website met JouwWeb