Scholing vergulden Boulevard Magenta

Gepubliceerd op 11 maart 2023 om 14:53

Hoe het begon

Mocht je willen weten hoe je leert vergulden op stoffen, dan is dit artikel misschien wat voor jou. Voordat ik deze scholing heb gevolgd, heb ik her en der mijn informatie vandaan gehaald. Via telefoontjes naar kunstwinkels, in de kunstwinkels zelf, op internet.. Dan kwam ik weer met een potje thuis wat vervolgens niet wilde hechten op mijn stoffen. Zonde van het geld en van de moeite. Uiteindelijk heb ik voor mijzelf een modus gevonden hoe het bladgoud (imitatie) kon hechten op stof, waar ik bedreven in raakte. Een groot aantal lijstjes, borduurringen en kersthangers heb ik op die manier gemaakt met mooi resultaat. 

Boulevard Magenta; vergulden

Door wat te googelen kwam ik uit bij Boulevard Magenta in Laag-Soeren. Zij boden in eerste instantie een jaargang aan van 12 lessen, echter vond ik dat te grote tijdsinvestering. In overleg met hen over mijn specifieke vraag (vervulden op stoffen) boden zij mij 3 lesdagen aan voor 600 euro inclusief materiaal.

Scholingsdagen

Ik ben drie dagen achter elkaar naar de scholing geweest, van vrijdag tot en met zondag van half 10 tot 5. Het zit in een mooi gebouw en je merkt aan alles; als je het goed wil leren zit je daar op de goede plek. De mensen zijn enorm bedreven in wat ze doen en hebben zeer veel kennis op het gebied van kunst. Er wordt gewerkt met goede materialen en ze bieden verschillende leergangen aan in bijvoorbeeld kunstschilderen. Ik voelde mij in eerste instantie nogal een vreemde eend in de bijt.. Gelukkig is er supergoed meegedacht over mijn concept en daar kon ik natuurlijk wel alles over vertellen. 

Dag 1 stond in het teken van oefenen en vertragen. Waar ik eerder nog dacht; gelijk aan de slag met mooi resultaat, kwam daar op dag 1 niks van terecht (en maar goed ook). Aan het einde van dag 1 lukte het vergulden op stof. En dan komt vormgeving om de hoek kijken, weer een heel andere tak van sport. 

Dag 2 stond in het teken van stof bewerken. Hoewel ik het zelf in een lijst of een borduurring mooi vind, kun je natuurlijk ook van alles met de stoffen. Het leuke is dat je daar dan ook weer van alles mee kan in de betekenisverlening; zo kun je donker over laten lopen in licht, met als idee dat je meer naar het licht toe beweegt, naar de lichtere dagen. Vice versa kan natuurlijk ook als je het hebt over rouw. 

Dag 3 stond in het teken van afwerking; bekijken wat ik met de stoffen kan in combinatie met bladgoud. 

Op alle drie de dagen was een docent aanwezig die hielp met alle facetten van de vraag. 

Locatie

Omdat het voor mij 1,5 uur rijden was, besloot ik om er een weekend van te maken. Ik verbleef in Hotel Bakker in Vorden en dat was een hele goede keus. Ik kan het iedereen aanraden. 

Contact

Ben je geïnspireerd geraakt en heb je een idee met stof en bladgoud en wil je wat laten maken door mij? Neem contact met mij op, ik denk graag mee.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb